Gorredijk onderuit tegen Mildam

GORREDIJK Gorredijk heeft ook de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen niet winnend weten af te sluiten en zakt steeds verder weg in het moeras. Tegen Mildam werd het uiteindelijk 2-4, weliswaar na een prima start.

Vanwege de hevige regenval werd er uitgeweken naar het kunstgras. Het begin van de wedstrijd was goed; maar voordat Mildam zich realiseerde dat de wedstrijd echt begonnen was stond het al met 2-0 achter. In de 2de minuut kwam er een prima voorzet van de linkerkant die door Tristan Bijlsma simpel binnen kon worden getikt en de thuisploeg op een 1- 0 voorsprong zette. Vlak daarna was er wederom vanaf de linkerkant een prima aanval, maar deze eindigde op de lat.

De mooiste goal deze middag viel in de 11de minuut. Vanaf zeker 20 meter liet Tristan de bal van zijn voet vertrekken. De als voorzet bedoelde bal zeilde, gedragen door de wind, zo de bovenhoek in en bracht de stand op 2-0. Gorredijk bleef in deze fase gevaarlijk. Mildam had geen antwoord op de positie-wisselingen voorin maar het leek alsof Gorredijk in deze fase ook al dacht dat de buit binnen was. Mildam gokte met de lange bal veelal op de snelheid voorin.

Gelijkmaker

En waar Gorredijk in het begin van de wedstrijd snel de score wist te openen, was het richting de rust dat Mildam dat orde op zaken stelde. In de 38ste minuut werd een verdwaald schot alsnog bij de 2de paal binnen worden getikt en terwijl de thee al stond te trekken wisten de bezoekers op slag van rust op gelijke hoogte te komen. Een voorzet van rechts werd door Harm Wagenaar makkelijk binnen gekopt: 2-2.

Met deze gelijke stand zochten beide ploegen de box op. Mildam maakte in het begin van de tweede helft niet dezelfde fout als in de eerste helft; vanaf het eerste fluitsignaal zette het Gorredijk onder druk via veel lange ballen. Na een kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong via een goal van Wijmar Snijder.

De organisatie bij de Blauw witten was op dat moment helemaal weg, acties stierven in schoonheid. Gorredijk ging steeds meer risico nemen, maar de goal viel dus aan de andere kant. Een schot vanaf de rand 16 verdween zomaar achter doelman Veenstra: 2-4. Dit was voor het publiek ook direct het startsein om huiswaarts te keren. Gorredijk heeft de rode lantaarn stevig in handen. Komend weekend mag de ploeg voor de winterstop nog naar Ameland.