Quick’21 / V&V en De Wâlden delen de punten

OUDEGA Zaterdag stond er een streekderby op het programma voor de ploeg uit Oudega/Garijp. Quick’21 / V&V mocht het opnemen tegen De Wâlden, een ploeg met wie Quick’21 vorig jaar meerdere malen oog in oog stond.

Het was vaak spannend tussen beide ploegen, maar vorig jaar wisten de Oudegaasters er tweemaal met de winst van door te gaan. Met een goedgevulde tribune floot scheidsrechter P.M. van der Kloet voor de start. De eerste helft ging de score gelijk op, waarbij de combinatieploeg veel strijdlust liet zien.

De Wâlden wist hier telkens een antwoord op te geven. Eenmaal werd een gaatje van twee doelpunten geslagen, maar tot een verschil van drie kwam het niet. Aan het einde van de eerste helft werden de aanvallen niet goed genoeg uitgespeeld om met een voorsprong de rust in te gaan. Een ruststand van 13-13 volgde, waarin nog van alles mogelijk was.

Voortvarend

De tweede helft begon de thuisploeg voortvarend door gelijk een gaatje te slaan door doelpunten van Stan Kleinhuis en Geke Blauw. Er volgde een time-out op verzoek van De Wâlden. Het was de tegenpartij die het initiatief pakte en een verschil wist te maken van drie doelpunten.

De ploeg van trainer/coach Nico Kraanhad had de kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken, laten liggen. Dus men moest er nu dubbel en dwars voor vechten om toch nog één of meerdere punt(en) uit dit duel te halen. Door goede wissels aan Quick’21 / V&V zijde, wist de ploeg steeds dichterbij te kruipen door doelpunten van Gerwold Hylkema. In de laatste seconden zorgde Remco Schraa ervoor dat bij het grotendeel van de aanwezigen het hart een paar slagen oversloeg. Hij benutte de terecht gegeven strafworp waardoor de eindstand 23-23 werd. Zaterdag speelt Quick’21 / V&V in Hardenberg tegen Juventa.