Stevige zege Drachtster Boys VR1

DRACHTEN Drachtster Boys/HR Piping VR1 boekte een stevige overwinning op debutant ZVG/Cagemax VR1.

Vanaf moment één zat er bij beide teams veel energie in de wedstrijd. ZVG/Cagemax VR1 wist zich gesterkt door een 7de plaats in de stand van de eredivisie en de Drachtster vrouwen hadden de overwinning van een week daarvoor (2-6 op DFT2 in de beker) nog in gedachten.

Het plan van ZVG/Cagemax trainer Johan van der Hoek was duidelijk; het ontregelen van het Drachtster spel en zelf dan razendsnel toeslaan. Welnu dat lukte, althans in het begin van de wedstrijd. Een mooie een-twee combinatie werd door Sanne Brand achter keepster Anna Reitsma geschoven: 1-0. Echter de vrouwen van Symen Abe Hoekstra bleven kalm en scoorden de 1-1 (Esther van Toledo) en de 1-2 (Lisanne Kempe) al na 6 minuten. Beide doelpunten kwamen tot stand door mooi combinatievoetbal. Een kleine onoplettendheid in de Drachtster verdediging zorgde ervoor dat Kayla van den Boomgaard, ZVG/Cagemax weer naast Drachtster Boys/HR Piping VR1 kon schieten: 2-2. Het slotakkoord van de 1ste helft was voor topscoorder Jessie Prijs: 2-3 ruststand.

Druk

En de 2de helft verliep alles volgens een zelfde spelbeeld. Waar ZVG/Cagemax VR1 bleef volharden in druk zetten, bleef Drachtster Boys/HR Piping VR1 mooi combinatievoetbal spelen en doelpunten maken. Zes stuks maar liefst en de ene was nog mooier dan de ander. De 2-4 door Lisanne Kempe uit een corner, de 2-5 door Jessie Prijs rechtstreeks vanuit een corner, de 2-7 door Marije Procee (haar 1 e doelpunt) die prima doorliep op een pass van Aafke de Hoek, de 2-8 door Daphne de Jong en de 2-9 door wederom Marije Procee op een pass van Daphne de Jong.

In de 30ste minuut pikte Esther van Toledo de bal op eigen helft op, omspeelde een ZVG/Cagemax speelster en lepelde de bal over de uitgekomen keepster Hannah van den Heuvel. Een wonderschoon doelpunt met zoveel gevoel en raffinement gegeven, een terechte staande ovatie van het publiek was haar deel. Komende vrijdagavond speelt Drachtster Boys/HR Piping VR1 wederom uit, dan in Den Haag tegen ZVV Den Haag.