DraGor behoudt een punt en zure nasmaak

DRACHTEN De waterpoloheren uit Drachten speelden zaterdag in het eigen zwembad tegen NDD uit Doetinchem.

Beide ploegen strijden om lijfsbehoud in de tweede klasse Bond en stonden voor de wedstrijd gedeeld laatste met slechts 3 punten. De Friezen hadden vorige week deze 3 punten behaald tegen mede-promovendus ESTA uit Emmen en wilden deze week graag deze goede lijn doorzetten.

De wedstrijd begon wat rommelig en beide teams moesten elkaars speelwijze even aftasten. Na een aantal gemiste kansen aan DraGor-zijde, was het NDD dat op een 0-1 voorsprong kwam. Niet veel later wist DraGor gelijk te maken en daarna ook op voorsprong te komen. Uiteindelijk werd de eerste periode afgesloten met een 3-2 voorsprong voor de Friezen.

De tweede en derde periode was het vooral stuivertje wisselen. DraGor wist meerdere keren een voorsprong te pakken, maar keek dan een paar minuten later weer tegen een achterstand aan. Er werd veel gescoord aan beide kanten door slordig verdedigend werk en meerdere uitsluitingen. Aan het einde van de derde periode stond er dan ook een 9-9 gelijke stand op het bord.

In de laatste periode leek het kwartje dan toch eindelijk de goede kant op de vallen voor DraGor. De Drachtsters wisten twee keer een voorsprong van twee punten te krijgen. Helaas voor de Friezen zagen ze beide keren deze voorspong als sneeuw voor de zon verdwijnen. Met nog een minuut te spelen en zeer grote kansen voor beide doelen, wist geen van de teams de overwinning over de streep te slepen. Eindstand: 14-14.

Doelpuntenmakers: Magchiel Groen (5), Mitchell van den Adel (4), Johan de Haan (3), Dean Damstra, Gerlof Huntelerslag.