Meet & Greet met parasportheld Stefan

BOELENSLAAN Groep 5 t/m 8 van obs De Waldiik uit Boelenslaan en heeft deze week meegedaan aan het project ‘Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden’.

Het project is van Sport Fryslân. Paralympisch CP-voetballer Stefan Boersma vertelde in Boelenslaan vertelden hoe het is om te sporten met een handicap. Daarna ervoeren de leerlingen zelf hoe dit is. De Fryske Parasporthelden zijn dit schooljaar weer veel in actie geweest om hun verhalen te vertellen op vele basisscholen in Friesland.

Hoe is het om bijvoorbeeld te sporten terwijl je visueel beperkt bent? Of kun je wel zwemmen met één been? De parasporters willen met deze presentatie op scholen hun persoonlijke verhaal en de weg naar succes vertellen. Daarnaast laten ze zien wat ze juist wél kunnen.

Stefan vertelde afgelopen week bijzondere verhalen. De leerlingen én leerkrachten waren diep onder de indruk. Stefan kreeg de vraag of zijn handicap pijn deed. ‘Dat is gelukkig niet het geval, wel kan ik iets minder goed functioneren met de rechterkant van mijn lichaam.’ ‘Meet & Greet met een Parasportheld’ wordt georganiseerd door Sport Fryslân en mogelijk gemaakt door FB Oranjewoud.