The Market Session in Marktzicht Drachten

DRACHTEN - Folkgroep The Market Session geeft vrijdag 13 december vanaf 20.30 uur een optreden in café Marktzicht in Drachten.

Deze groep bestaande uit muzikanten die hun sporen hebben verdiend in de Friese pop, folk en punkscene (waaronder Willehúske, Ré moly, Bêd Buks) is ontstaan als initiatief in Café Marktzicht. Onder het mom van gewoon lekker met elkaar spelen brengen ze Americana en Ierse Folk. Lekkere nummers om mee te zingen of om naar te luisteren, maar ook om mee te spelen. Net zoals op de markt. Je kunt iets komen halen, maar je kunt ook wat brengen.

De groep brengt nummers van onder meer The Pogues, Dubliners, Steve Earl, Johnny Cash, Bob Dylan en soms voorzien van Fryske teksten. In het tweede deel van de avond is ruimte voor andere zangers en muzikanten om mee te doen. Samen spelen en plezier beleven in het muziek maken. Daar draait het om bij The Market Session. Ook zetten ze zich in voor het goede doel. Tussen de sets door gaat de pet rond om te doneren voor de actie van groepslid Frits Sieswerda. Frits is zelf kankerpatiënt en zal 4 juni 2020 de Alpe d’Huez beklimmen voor KWF.

De Market Session wordt gevormd door:

Geert Nauta: contrabas, gitaar, tinwhistle, banjo en zang

Paul Siemensma: accordeon, trekharmonica en zang

Frits Sieswerda: gitaar en zang

Rinse Riemersma: percussie, wasbord.