Something Else in Café Markzicht in Drachten

DRACHTEN - Else van der Greft en haar band geven zondag 15 december vanaf 15 uur een optreden in Café Marktzicht in Drachten.

Else van der Greft (zang, gitaar), die furore heeft gemaakt als frontvrouw van de Friestalige rockband Bricquebec, werkt sinds najaar 2018 samen met Jan Roorda als duo. Ook Jan (toetsenist/zanger) maakt deel uit van deze legendarische band, die het begrip Wâldrock letterlijk vorm heeft gegeven.

Met de tekst Bliuw hjir stean won Else vorig jaar de Tjêbbe Hettinga-prijs; de tekstprijs van het Friestalige songfestival Liet 2018. Als prijs ontving zij een reis naar Denemarken om daar aantal optreden te verzorgen.

Toen Else gevraagd werd op te treden op de Jûn foar de Krystnacht in Sybrandahûs vroeg zij Jan om haar muzikaal bij te staan. Dit was de vuurdoop van hun samenwerking.

Afgelopen maanden is gewerkt aan nieuw materiaal. Daarnaast is er plek ingeruimd voor mooie covers. Het repertoire van Something Else is Fries-, Nederlands- en Engelstalig. Zij worden daarbij ondersteund door Sido Wagenaar (percussie) en Niels Broekema (bas).

Vrij entree.