Exclusieve show van de Amerikaanse southern rockband Molly Hatchet in Iduna

DRACHTEN - De southern rockers van Molly Hatchet komen vrijdag 13 december naar Poppodium Iduna te Drachten voor een exclusieve show als onderdeel van de Europese X-Mas tour van de band.

De Amerikaanse southern rockband Molly Hatchet werd in 1975 opgericht in Jacksonville, Florida. Vaak wordt Molly Hatchet in een adem genoemd met genregenoten als 38 Special, Lynyrd Skynyrd, Blackfoot, ZZ Top en The Allman Brothers. Oftewel southern rock op zijn best, met veel gitaarwerk. Ondanks dat Molly Hatchet nooit het absolute sterrendom vergelijkbaar met bijvoorbeeld Lynyrd Skynyrd behaalde verwierf de band in ons land de meeste bekendheid met de hit Flirtin With Disaster van het gelijknamige album uit 1979 en genoot in de jaren 80 bijna non-stop van grote internationale wereldtournees.

Zoals bij vele southern rockbands heeft ook bij Molly Hatchet de tragedie toegeslagen en heeft de band door de jaren heen noodgedwongen een aantal bezettingswisselingen moeten ondergaan. Maar gelukkig kan na bijna 45 jaren rock & roll bestaande uit touren en het maken van maar liefst 14 studio albums gezegd worden dat Molly Hatchet de Amerikaanse levensstijl van southern rock nog steeds springlevend houdt.

Meer info: www.iduna.nl