Sintspelen op De Wiekslag

DRACHTEN - Vorige week maandag kwam via whatsapp een bericht van de digi-Piet binnen dat het dit jaar allemaal anders zou gaan op Jenaplanschool De Wiekslag, omdat de Pieten het veel te druk hebben.

Hij vindt dat het allemaal wel wat sneller kan door de boel op te sturen zoals een foto van de schoen, het inscannen van tekeningen, liedjes beluisteren via You Tube en cadeautjes laten bezorgen via de bezorgservice. Hier waren de kinderen het niet mee eens.

De kinderen willen echte Pieten, zelf liedjes zingen en hun schoen zetten op school. Zo willen ze ook heel graag tekeningen maken, om de hal van de school gezellig te maken. En om de sfeer binnen de school nog meer te verhogen, werden er vanmiddag door de hele school gezelschapsspelletjes gespeeld.

Nadat de kinderen uitleg hadden gekregen over de middag en er uit volle borst liedjes gezongen werden onder leiding van MuziekFrans, verdeelden de kinderen zichzelf over de verschillende groepen. Er werd volop gespeeld met kinderen van verschillende leeftijden en ook de juffen en meesters deden mee. Dit alles op voorwaarde dat er niet vals gespeeld mocht worden.

Op dit moment heeft De Wiekslag haar eigen Wiekslag Pieten. Dit zijn kinderen uit de bovenbouw die bijna dagelijks aanwezig zijn. Zij zorgen ervoor dat het Sinterklaasfeest een super gezellig feest wordt op De Wiekslag. Want gezelligheid en sfeer maken binnen de school, dat kunnen we heel goed zelf.

De kinderen hopen wel dat Digi-Piet 5 december tot inzicht komt en ziet dat het Sinterklaasfeest vooral draait om gezelligheid en samen zijn.

Foto’s Mardineke Kuiper