Nog geen pieten, wel veel spellen op De Wiekslag

De leerlingen van de Jenaplanschool De Wiekslag in Drachten hebben maandagmiddag allerlei spellen gespeeld tijdens de Sintdag op school. De digi-piet stelde de kinderen voor om hun schoen in te scannen en op te sturen, maar daar was niemand het mee eens.

De digi-piet vertelde het nogal druk te hebben. Daarom stelde hij ook voor om het tekeningen in te scannen, liedjes beluisteren via YouTube en cadeautjes laten bezorgen via de bezorgservice. Het zou alles voor de piet behapbaar maken.

Echter, de kinderen willen echte pieten, zelf liedjes zingen en hun schoen zetten op school. Zo willen ze ook graag tekeningen maken, om de hal van de school gezellig te maken. De digi-piet kwam niet naar de school vandaag evenals andere pieten. Op dit moment heeft De Wiekslag wel eigen Wiekslag Pieten. Dit zijn kinderen uit de bovenbouw die bijna dagelijks aanwezig zijn. Op echte pieten moeten de kinderen wellicht nog even wachten tot het daadwerkelijk 5 december is.

Om de sfeer binnen de school te verhogen, werden er door de hele school gezelschapsspelletjes gespeeld. Nadat de kinderen uitleg hadden gekregen over de middag en er uit volle borst liedjes gezongen werden onder leiding van MuziekFrans, verdeelden de kinderen zichzelf over de verschillende groepen en er werd volop gespeeld met kinderen van verschillende leeftijden en ook de juffen en meesters deden mee.