Gezelligheid bij de Meet en Greet met Sint en Piet

BURGUM – In Burgum is zaterdag een Meet en Greet met Sinderklaas en zijn pieten gehouden, met de muzikale begeleiding van Boerenkapel de HarrePieten uit Harkema.

Speciaal voor de Meet en Greet stond de grote stoel van Sinterklaas middenin het centrum waar hij zo nu en dan even kon uitrusten. Van dat uitrusten was weinig sprake: er waren veel kinderen die de Sint een handje wilden geven, die een tekening kwamen inleveren of die hun verlanglijstje lieten zien. Natuurlijk was Sinterklaas ook bereid om selfies te maken en kinderen op zijn schoot te nemen voor een kiekje.

Ondertussen lieten zijn Pieten zien waar ze goed in zijn: handjes vullen met pepernoten, maar ook zeker spelletjes doen en gek doen. De Pieten hadden speciaal voor de gelegenheid leuke Pietenspelletjes georganiseerd in de winkelstraten: hinkelen, pakjes door de schoorsteen gooien, springen op de springkussens, blikgooien en touwtje springen.

Tussendoor kon je lekker opwarmen met warme chocomelk. Het was een prachtige middag, aldus Sinterklaas, en hij kijkt nu alweer uit naar volgend jaar. Namens de Sint en zijn Pietjes: alvast een fijne 5 december en vergeet niet goed te zingen.

Burgum heeft meer

De volgende activiteit is Kryst yn Burgum zaterdag 14 december van 11.00u tot 17.00u. Houd voor alle activiteiten in Burgum de website www.burgum.frl en de Facebookpagina Burgumheeftmeer in de gaten.