Gorredijk verliest van koploper

GORREDIJK - VV Gorredijk heeft zondag met 0-3 verloren van koploper St.- Anna.

Vorige week werd al aangegeven dat het elftal van Gorredijk verre van compleet was en na de rode kaarten van vorige week tegen Surhuisterveen werd de selectie nog verder uitgedund.

De elf die echter deze middag in het veld stonden moesten het maar doen en al in de eerste minuut had Gorredijk een penalty moeten hebben; Jesmer de Vries stoomde op richting de zestien en werd binnen de beruchte lijnen duidelijk omver gelopen maar leidsman van der Kamp had met zichzelf afgesproken deze middag geen kaarten en geen penalty’s en in beide was dat gelukt.

Vanaf dat moment trad de wet van Murphy voor Gorredijk in werking; daar waar het zelf een penalty had moeten krijgen lag de bal een paar minuten aan de andere kant in het netje; dat er gescoord werd vanuit buitenspel maakte het extra zuur maar bracht de bezoekers wel op een 0-1 voorsprong.

St-Anna vatte de klus deze middag veel te licht op; het was in de veronderstelling dat tegen dit degradatie kandidaatje de goals vanzelf wel zouden vallen maar niets was minder waar; St- Anna had wel de bal maar creëerde heel weinig terwijl Gorredijk op de counter loerde.

En die counters kwamen er; eerst was het Jesmer de Vries de maar net naast schoot en een paar minuten later wederom 2 dotten van kansen die maar net naast gingen; tel daarbij op ook nog de bal op de paal in de 40e minuut en het was duidelijk dat Gorredijk vanuit de counter meer kansen had gehad en bij de rust eigenlijk met 3-1 voor had kunnen staan.

In de tweede helft ging Gorredijk door waar het mee begonnen was; namelijk het missen van kansen.

Al in de begin fase werd er weer de verkeerde kant van de paal gevonden en vlak daarna moest de goalie van St. Anna zich erg strekken om de inzet nog over de lat te tikken.

Pas na 30 minuten in de tweede helft viel de 2e goal voor St- Anna doordat Gorredijk steeds meer risico ging nemen en meer mensen naar voren schoof werden de ruimtes achterin groter waar St- Anna nu wel van profiteerde en de koploper op 0-2 zette.

Het verzet van Gorredijk was toen wel gebroken en de 0-3 in de slotminuten was voor de statistieken.

Maar zoals gezegd na deze middag is Gorredijk rode lantaarn drager; het heeft nu van de 10 gespeelde wedstrijden er 7 verloren en mag het volgende week proberen het tij te keren; dan komt Mildam op bezoek.