Derde Opsterlandse WAMPEX 2019 zware tocht

BAKKEVEEN - Afgelopen vrijdag is de laatste Opsterlandse WAMPEX van 2019 gehouden. Door de regenval in de afgelopen weken waren de landerijen veel slechter begaanbaar dan bij de eerste twee edities. Dit resulteerde in looptijden die gemiddeld drie kwartier langer waren.

Op Camping de Ikeleane meldden zich 563 deelnemers in 104 groepen uit het hele land. De groep Happy Feet uit Leeuwarden heeft de Reinder de Vries-bokaal gewonnen met de snelste looptijd van deze editie. Zij legden het 27,5km lange parcours af in 6:58uur. Met één gemiste letter komt hun eindresultaat op 7:13uur.

Tweede en derde werden de Verdwaalde Amateurs uit Roden (7:35uur) en de Sjonnies uit Waskemeer (7:41uur). De groep Judo Postma uit Ureterp is met 12:16uur verreweg het langst onderweg geweest. Onderweg kozen 43 teams voor de 'korte' variant van 21,5km. Taxi Moll vervoerde naast 3 complete teams enkele tientallen individuele uitvallers naar de finish.

Hoewel de WAMPEX onder redelijk droge omstandigheden werd gehouden was het terrein erg nat. Daarnaast ijzelde het een korte periode waardoor diverse bruggen in het veld heel voorzichtig bedwongen moesten worden. De organisatie kijkt tevreden terug op drie succesvol verlopen edities. In totaal verschenen 1527 deelnemers in 286 teams aan de start.

Op de laatste WAMPEX-dag zijn alle meewerkende particuliere landeigenaren bedankt met een leuke attentie.