Lintjo geen probleem met Lemmer

OLDEBERKOOP - Lintjo heeft zaterdag haar eerste thuiswedstrijd tegen Lemmer gewonnen met 22-12.

Onder begeleiding van Lintjo E1 werden de spelers en speelsters voorgesteld aan het toegestroomde publiek. De geblesseerde Lintjo-coach Lammert van der Veen wordt de komende tijd vervangen door trainer/coach Menno de Vries.

Lintjo ging voortvarend van start en bracht al snel de stand naar een 6-3 voorsprong. Lintjo had controle over de verdediging waardoor Lemmer niet in de wedstrijd kwam. Door het felle verdedigen van Lemmer kreeg Lintjo veel mooie kansen uit de ruimte. De stand in de pauze was dan ook 11-6.

De eerste minuten in de tweede helft werd er om en om gescoord. Lintjo maakte het zichzelf onnodig moeilijk door te complexe aanvallen neer te zetten. Daarentegen zocht Lemmer naar de kansen op de doorbraak. Daarna creëerde Lintjo een fase waarin er veel gescoord werd, iedereen kreeg kansen. Lemmer bracht nog diverse wissels in het veld om de kansen te keren. De marge werd al snel vergroot door Lintjo. Met nog een minuut op de klok belandde Lemmer in het zoveelste fysieke duel en besloot op te geven. Waarna de scheidsrechter de wedstrijd affloot met een eindstand van 22-12 in het voordeel van Lintjo.

Doelpunten: Jacco Wouda (3), Kees Flapper (4), Marc de Boer (5), Marco den Ouden (3), Sybrit Pen (2), Lisanne de Boer (2) en Jildau de Haan (3).