Terechte bekerwinst van Drachtster Boys/HR Piping VR1 op Drachtster Boys VR2

DRACHTEN - Drachtster Boys/HR Piping VR1 heeft met 2-6 gewonnen van Drachtster Boys VR2 in de bekercompetitie.

Nadat het veertien dagen geleden in een spannende wedstrijd tussen DFT1 en DFT2 nog eindigde in een 1-1- gelijkspel, werd het in de SNIJ Noordhal een terechte overwinning voor DFT1.

Nadat DFT1 snel op voorsprong kwam door middel van een benutte penalty van Jessie Prijs ging er een mooie een:twee combinatie van Lisanne Kempe en Jessie Prijs voorafgaande aan de 0-2 door Jessie Prijs. Slordig verdedigen van DFT1 leverde DFT2 de 1-2 op door Bernou Hylkema. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust ging DFT1 verder waar het gebleven was en was het Lisanne Kempe met een hard schot dat onhoudbaar voor keepster Laura Hummel was; 1-3. Daarna volgde de 2-3. Na goed doorzetten van Brenda Bekkema scoorde Martine Koopmans bij de tweede paal.

Hiermee was de koek op voor wat betreft DFT2. Zij speelden een mindere wedstrijd dan 2 weken geleden en DFT1 was beter dan 2 weken geleden. Aafke de Hoek tekende voor de 2-4 en de 2-5 en het eindschot was voor Esther van Toledo die met haar verwoestende schot de eindstand op 2-6 bracht.

De stand in de poule is nu:

1.Drachtster Boys/HR Piping VR1 met 7 punten uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van +5

2. Drachtster Boys VR2 met 4 punten uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van -2

3. Exstudiantes Zwolle VR1 met 0 punten uit 2 wedstrijden en een doelsaldo van -3.

Vrijdag 10 januari speelt DFT2 uit tegen Exstudiantes en vrijdag 31 januari speelt DFT1 thuis tegen Exstudiantes/Zwolle.

Selectie Drachtster Boys Vr2: Laura Hummel, Esra van der Heide, Marian Meijer, Marijke Ridder, Julia Hummel, Atty Eelkema, Annie Postma, Martine Koopmans, Bernou Hylkema en Brenda Bekkema.

Selectie Drachtster Boys/HR Piping VR1: Anna Reitsma, Aafke de Hoek, Rianne Mulder, Esther van Toledo, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Marije Procee, Simone Hofer, Sieta de Vries, Richelle Gordijn en Daphne de Jong.