Medaille-regen voor KFF turnsters tijdens turnontour

BEETSTERZWAAG Zaterdag 30 november werd de voorronde turnen georganiseerd in Franeker, waar 11 meisjes van KFF aan meededen.

In de eerste ronde waren Ilsa Nijhuis, Esther Holtrop en Nynke van der Meulen actief in niveau c6. Ze turnden alledrie een stabiele wedstrijd, vielen geen van allen met de koprol van de balk en waren supersterk op brug. Alle drie meisjes behaalden goud voor hun prestatie. Esther kreeg daarnaast een zilveren beker en Ilsa de gouden beker. Hiermee hebben ze zich stevig geplaatst voor het Fries Kampioenschap die 15 februari wordt geturnd.

In de volgende ronde kwam Amy Hofma aan de beurt. Ze heeft slechts twee weken getraind, maar wist het goud al op te eisen bij de pupillen c8. Ook zij staat op het Friese Kampioenschap, een uitstekende prestatie gezien de korte instudeertijd.

In de derde ronde was de groep enorm groot, 33 meisjes deden mee bij de instap c8 waarvan Nagham Dahan, Irsa Schotanus, Sterre Ypma, Sofia Sluter en Amayah Hendrikse namens KFF een gooi deden naar een felbegeerde ticket voor het FK.

Sterre kreeg het zilver voor deze prestatie en de gouden medailles gingen naar Irsa, Amayah, Nagham en Sofia. Sofia is al zeker voor een fk plaatsing, Irsa en Amayah zijn de eerste reserves, maar doordat er zoveel meisjes meededen in deze categorie is de kans groot dat ook zij mee kunnen doen.

Tot slot nog twee pupillen bij de c7: Laura Groen en Tamara Ypma. Beiden hadden zo hun foutjes, maar hadden een ijzersterke sprong en brugoefening. Ze behaalden zilver voor hun prestatie, allebei een ticket voor het FK en Tamara had nog een beker voor haar 3e plaats.