Drachtster Boys moet in extremis onderspit delven

LEEUWARDEN - Drachtster Boys heeft met 3-3 gelijk gespeeld tegen de Leeuwarder Zwaluwen.

Het is de 97e minuut van de wedstrijd wanneer spelers van Drachtster Boys verslagen op de koude en slechte grasmat neerstorten, toch nog een nederlaag op een moment dat een punt mee in de bus leek te gaan. In een zeer interessante tweede helft waarin de Drachtsters een 3-1 achterstand weten om te buigen in 3-3 en lijkt de overwinning zelfs nog in beeld.

Tegen een prima presterend Leeuwarder Zwaluwen lijkt de wedstrijd binnen een stijf kwartiertje al gespeeld. Via Robin Kleefstra staat de thuisclub door een mooi volley en een gemakkelijk gegeven strafschop al op 2-0 voordat de gasten weten dat de wedstrijd echt is begonnen. In de 25e minuut komen de Drachtsters door Rob Schokker voor enkele minuten voor even dichterbij maar na weer een goede voorzet vanaf de rechterkant zet Jeton Musliu de 3-1 op het scorebord. Trainer Uilke Damstra die Luitzen Nijboer vandaag vervangt grijpt hard in en haalt linksback Frank Harmens in de 35e minuut naar de kant om Peter Reinders de verdedigende taken te laten overnemen.

Na de rust starten de bezoekers met een offensief nadat aanvaller Stefan Bolt tijdens de thee middenvelder Ard Veenhof is komen vervangen. Binnen twintig minuten brengen verdedigers Rick Schuring, schitterend schot van 16 meter en captain Dennis Hoekstra na een kluts de gasten weer op gelijke hoogte. Het is het startsignaal van een prachtige slotfase waarin beide ploegen vol op de aanval blijven spelen en over en weer kansen creëren. De thuisclub ontsnapt aan een rode kaart na een slaande beweging en scheidsrechter Plat wappert voortdurend met gele kaarten.

In de 97e minuut slaat voor Drachtster Boys het noodlot toe en Thom Zwart doet een poging om onder de hobbelige, natte en zachte grasmat te kruipen. Via zijn scheenbeen belandt een voorzet van de rechterzijde in het eigen doel achter de sterk keepende Jouke Bosje.

Hopelijk kunnen de Drachtsters vertrouwen putten uit het goede spel uit de tweede helft. Volgende week komen de Boys uit Damwoude op bezoek en moeten de drie punten in Drachten blijven.