Bakkerij Verloop verbouwt

GORREDIJK/OLDEBERKOOP – Bakkerij Verloop heeft de vestigingen in Gorredijk en Oldeberkoop verbouwd. De vestiging in Oldeberkoop is twee weken geleden opnieuw geopend.

„Je wilt als ondernemer altijd vernieuwen en bijblijven,” zegt eigenaar Jozeph Verloop. „En je wilt natuurlijk de consument blijven verrassen met je vestigingen.”

De upgrade van de winkels in Gorredijk en Oldeberkoop zorgt voor een frisse blik op de winkel. Letterlijk. “De winkels zijn opener naar achteren, waardoor je de bakkerij beter kunt zien. En we hebben ledverlichting aangebracht.”

Een andere reden om de verbouwing aan de bedrijfspanden door te voeren, zijn de technische en personele ontwikkelingen. „Het wordt steeds moeilijker om goed opgeleide bakkers te vinden, daarom laten we moderne machines het eenvoudige en soms saaie werk over nemen zodat de bakker zich met het mooie vakwerk bezig houdt. Hiermee kunnen we een groot deel van het nachtwerk gewoon overdag doen. Door deze automatisering wordt het bakkersvak ook voor jongeren weer interessant.”

Behalve het dalende aantal ambachtslieden, worden de machines om brood te bakken sneller én schoner. Dat alles bij elkaar maakt het noodzakelijk om te blijven investeren in de filialen van Bakker Verloop.

Jozeph Verloop vindt het belangrijk dat de bakkerij in Oldeberkoop blijft. „Het is een klein dorp. Voor de leefbaarheid van het dorp is het goed om te blijven als ondernemer. Je moet dan ook blijven investeren. En tijdens Open Stal komen toeristen naar Oldeberkoop. Ook voor hen is het nodig om te blijven investeren.”

Bakkerij Verloop is een familiezaak, door de opa van Jozeph in 1926 is gestart. Sinds 1996 is Jozeph als derde generatie Bakker Verloop actief. Over twee jaar bestaat de bakkerij 95 jaar. Dat jubileum nodigt uit om groots te vieren.