Tryater, Japanse meisjes en Raze om Protters in de Lawei

DRACHTEN Theater De Lawei biedt de komende periode weer veel bijzondere producties. Van Japanse meisjes tot jonge Raze om Proters.

Firma Draak / Feikes Huis | Japanse Meisjes

Twee Nederlandse jongens willen het eigenlijk allemaal anders. Ze willen zorgeloos dansen en zingen als de meisjes uit de Idol clips, sterk zijn als de heldinnen uit een Anime film en de focus hebben van een Japanse zenmeester. In een ultieme poging hun bestaande identiteit te overstijgen, reiken de performers Nick Bos en Mathieu Wijdeven naar wat het verst van hun af ligt. Deze voorstelling is donderdag 5 december vanaf 20.30 uur te zien.

Tryater | Raze om Protters

In Raze om protters neemt Doede het publiek mee in zijn wereld, in zijn dromen, langs de paden van zijn onvrede, eenzaamheid en verlangens. Het is een stuk over onvrede, maar ook een stuk vol humor en tragiek. Het gaat over je buitengesloten voelen omdat het lijkt alsof de wereld niet voor jou gemaakt is. Hoe blijf je dan overeind? In de voorstelling wordt vooral de Friese taal gesproken. Voor de liefhebber is er een Nederlandse vertaling beschikbaar. Deze voorstelling is vrijdag 6 december vanaf 20.00 uur te zien.

Meeuw jonge theatermakers | Een nacht niet slapen (14+)

Je leven bestaat uit dagen en nachten. En van elk evenveel. Maar waarschijnlijk maak je ’s nachts heel wat minder mee dan overdag. Omdat je dan slaapt, net als iedereen. Een voorstelling over mensen die niet kunnen of willen slapen, over een dijkdorp, een nachtmerrie, een zingende lantaarnpaal en een nachtelijk ongeluk. Over grenzen opzoeken, grenzen tegenkomen en eroverheen gaan. Deze voorstelling is woensdag 11 december vanaf 19.30 uur te zien.

De liefhebbers | film

De onderlinge relaties van vier volwassen kinderen van de familie Liefhebber komen op scherp te staan als blijkt dat hun vader zijn ziekte heeft verzwegen. Om nader tot elkaar te komen zullen ze de confrontatie met elkaar én zichzelf moeten aangaan, want zelfs onvoorwaardelijke familiebanden hebben hun grenzen. Deze film is 6, 7 en 11 december vanaf 20.30 uur te zien.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl.