Spectaculaire Fuerza Bruta opvolger van de Reuzen

LEEUWARDEN Fuerza Bruta. Dit grote evenement moet Leeuwarden ook dit jaar op de kaart zetten. Tijdens deze multidisciplinaire show sta je in het middelpunt van een andere wereld, waarbij al je zintuigen op scherp staan. Een wervelende 360° experience die voortdurend prikkelt.

Na het succes van de Reuzen van Royal de Luxe in Leeuwarden werd Claudia Woolgar en Jan van Erve gevraagd of ze weer zo’n cultureel hoogstandje konden regelen. De twee voormalig collega’s van de Europese Culturele Hoofdstad hebben de stichting Brave New World Producties opgezet met twee doelen: om ieder jaar een internationaal evenement in Friesland te organiseren en om verbinding te maken met jong talent in de regio.

Woolgar: ,,Het is geen theatervoorstelling, geen dansshow, geen podiumkunst, het is veel meer dan dat. Iets dat je nog niet eerder hebt gezien en al je verwachtingen zal overtreffen.’’ Woolgar was eerder producent van Fuerza Bruta in Ierland. Het Argentijnse gezelschap trad eerder op in o.a. New York, Shanghai, Las Vegas en Tokyo en nu dus Leeuwarden.

De producent is blij met de bijzondere samenwerking die zij hebben met Mannen van Staal. Fuerza Bruta vindt nu plaats in een megatent op het terrein van Mannen van Staal. En ook in de fabriek is er van alles te beleven. Het bruisende festival Fuerza Bruta is te zien van 5 december tot 19 december 2019. Met live-muziek van verschillende bands en bijzondere kunst- en filminstallaties van talent uit de regio. In de fabriekshal zijn bars en foodcorners. Voor een compleet verzorgde avond kun je een plekje reserveren voor een exclusief Argentijns diner, samengesteld door de Friese topkok Reitse Spanninga. Meer informatie en kaarten: https://www.vanplan.nl/fuerzabruta