Gorredijk kansloos in kaartenfestival bij Surhuisterveen

GORREDIJK Als je er niet bij was geweest afgelopen zondag op sportpark ’t Ketting zal het maar moeilijk te geloven zijn; 9 keer geel waarvan er 2 rood werden; eenmaal direct rood en eenmaal rood voor de trainer van Gorredijk en een einduitslag van 5-0 voor Surhuisterveen.

Er moet dan minimaal bloed aan de paal hebben gezeten, ongeregeldheden en in dit weekend van het racisme spreekkoren die niet door de beugel konden. Nee, niets van dit alles; twee ploegen die het in de competitie moeilijk hebben, streden voor elke meter grond op het spekgladde veld waarbij Surhuisterveen de numerieke meerderheid goed wist uit te buiten en een geflatteerde overwinning behaalde.

Gorredijk begon gehavend; er stonden bijna meer geblesseerde spelers langs de kant dan fitte in het veld. De ellende begon voor Gorredijk in de 20ste minuut; door verkeerd uitverdedigen kon de rechtsbuiten van Surhuisterveen voorgeven. Bij de 2de paal schoot Joeri Feenstra binnen: 1-0.voorsprong zette. De aftrap kostte de blauwwitten moeite, wederom was er balverlies en lag de bal binnen de kortste keren weer achter doelman Veenstra. Deze goal werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Rood

Lang zou deze opluchting niet duren. In minuut 35 was er het zoveelste balverlies en via een korte combinatie stond het 2-0 door een treffer van Bart Cazemier. De kaartenregen was toen al lang begonnen en de eerste die daar daadwerkelijk slachtoffer van werd was Arne de Jong. Vlak voor rust beging hij aan de zijkant van het veld (bij de middenlijn!) een overtreding: de tweede gele kaart en dus rood).

Gorredijk ging de rust in met een 2-0 achterstand en een man minder en dan weet je dat je kansen om een goed resultaat te halen kleiner zijn dan een avondje casino. In het tweede bedrijf ging de ellende door. Een ingooi was te kort waardoor Jappie Koopmans in zijn ijver om de bal toch nog te halen een overtreding maakte in de buurt van de zestien en dit werd gezien als bij een doorgebroken speler: rood.

In het tumult wat volgde mocht ook de trainer van Gorredijk de wedstrijd verder achter de hekken volgen bij een Feanster overmacht: 11 tegen 9. Deze overtal situatie benutte Surhuisterveen optimaal door in de 68ste en 81ste minuut de score uit te bouwen naar 4-0. Feanster Feico Fokkinga wilde meedoen in de kaartenregen; na een overtreding de bal wegtrappen: geel, geel en dus ook rood.

Mooiste goal

De mooiste goal van deze middag viel nog in de 87ste minuut; een prima strak schot van de linkerkant van Leon van Dijk belandde in de linker bovenhoek en bepaalde uiteindelijk de eindstand van 5-0 voor Surhuisterveen. Gorredijk ziet de rode lantaarn op 1 punt naderen. Voormalig trainer van Gorredijk Jacob Russchen lachte in zijn vuistje; hij gunt Gorredijk het allerbeste maar zag in de stand Surhuisterveen over Gorredijk heen gaan.

Gorredijk ontvangt zondag koploper St-Annaparochie dat nog geen wedstrijd verloren heeft, en de week daarna ontvangt Gorredijk nog Mildam. Het is bijna Sinterklaas en de selectie van Gorredijk heeft zijn verlanglijstje al klaar; een bredere selectie, een wonderdokter voor de blessures; wat meer kwaliteit en een paar punten de komende week. En moet nog iets gezegd over de leidsman? Geen denken aan...