Quick’21/V&V 1 wint van Parabool

OUDEGA Zaterdag zijn de eerste wedstrijden van het zaalseizoen gespeeld. In de eerste confrontatie moest Quick’21/V&V opnemen tegen De Parabool uit Groningen.

Een studentenvereniging die vorig jaar kampioen werd in de zaal in tweede klasse. Daarnaast geen onbekende voor de Oudegaasters. Tegen ditzelfde team speelde Quick’21 in 2017 voor het eerst sinds jaren hun eerste wedstrijd in de eerste klasse onder trainer/coach Popke Wijma. Deze wisten de groenhemden toen te winnen.

Vanaf minuut één wisten de spelers uit Oudega/Garijp dat het vandaag geen gemakkelijke wedstrijd ging worden. De Groningers begonnen namelijk goed en pakten al gauw een voorsprong: 1-4. De concentratie was nog niet voldoende aanwezig en daarnaast ging Quick’21/V&V mee in het onrustige spel van de tegenstander. Ze wisten zich echter te herpakken door o.a. goals van Grietsje Blauw en Stan Kleinhuis.

Geleidelijk kwamen de groenhemden steeds dichterbij, rust 13-12. De ploeg had zich goed herpakt, maar moest deze stijgende lijn nu wel voortzetten. De tweede helft werd de score langzaam maar zeker uitgebreid tot een stabiel 4 punten verschil en later zelfs 6 doelpunten. Er kwam rust en het eigen spelletje werd beter gespeeld. Remco Schraa had een groot aandeel in de score, hij wist maar liefst 8 keer de korf te vinden. De ploeg van Nico Kraan wist de wedstrijd rustig uit te spelen naar 27-22.