Rugbyclub Drachten pakt punten in Zevenaar

DRACHTEN De Drachtster rugbyers reisden zondag af naar het Gelderse Zevenaar om het op te nemen tegen de Duuvels.

Na de kickoff werd de druk vanuit de driekwartlijn van Drachten gelijk opgeschroefd, waardoor de verdediging van de Duuvels flink onder druk kwam te staan. Remon Hovius wist binnen 5 minuten de eerste punten van Drachten op het scorebord te zetten. Deze try werd gelijk beantwoord door een snelle tegentry. Deze zorgde er voor dat de Drachtsters gelijk weer op scherp stonden.

Drachten was voor de duvel niet bang en bood meteen een fel tegenstand. De voorwaartsen stoomden in groepen van drie dwars door het defensief, en walsten flinke gaten in de verdediging van de Duuvels. Jesper de Haan als scrumhalf wist vanuit een ruck de bal snel de lijn in te spelen, waarop een snel balspel eindigde in een try door Duncan Debreczenyi. Daarna was het gebeurd voor de Duuvels, Rugbyclub Drachten schoot als een geoliede machine meters vooruit. Vanuit een goede lineout wist Bauke Procee de laatste vijf punten in de eerste helft te verzilveren.

De Gelderse Duuvels kwamen door continu te verdedigen amper aan spelen toe. Na tien minuten in de tweede helft moest Drachten door blessures met veertien man verder. Johan Riedstra wisselde van de winger naar de hooker, en Wiebe Visia stond zijn mannetje als prop. Ondanks een man minder wist Drachten zelfs nog twee trys te drukken. Einduitslag 10-52. Door deze winst verstevigd RugbyClub Drachten zijn koppositie in de competitie.