Penta teams blijven winnen

DRACHTEN De dames van Penta hadden zaterdag meer moeite dan verwacht, met Exercitia uit Eelde, de nummer 6 in de competitie.

De Drachtsters die zaterdag met acht speelsters startten, moesten het 4de kwart spelen zonder topscoorder Esther van de Sluis (5 overtredingen) en spelverdeelster Ilonka Debets (blessure), en met Biance Jousma en Manon Maychrzak in foutenlast (4 overtredingen). De marge van 19 punten die eind derde kwart op het bord stond (48-29), kon daardoor niet verder uitgebouwd worden. Eindstand 60-41.

Waar de basketbalheren van Penta drie weken geleden in Heerenveen onnodig verloren van Dyna, maakte Penta met een 11-0 start meteen duidelijk dat de punten deze keer in Drachten zouden blijven. Door de ijzersterke man-to-man verdediging van Penta, kon Dyna weinig scoringskansen creëren. Met enige regelmaat verraste Penta de tegenstander met een zone press verdediging, die diverse onderscheppingen opleverden. Het feit dat Penta regelmatig slordig was in de afronding voorkwam een monsterscore. Eindstand 68-39.