DGC met drie teams Fries kampioen

DRACHTEN DGC uit Drachten ging zaterdag met 4 springteams naar het FK groepsspringen C-niveau in Dokkum. Team Jeugd deed mee op 4 onderdelen.

Bij de prijsuitreiking mochten ze, zeker tot verbazing van de trainer, plaatsnemen op het hoogste podium bij het onderdeel airtrack. Voor dit jonge team een heel mooi resultaat. En brons was er voor dit team op trampoline pegasus. In het middagprogramma kwamen er 2 juniorenteams en een seniorenteam in actie.

Het seniorenteam, deed mee aan maar liefst 5 onderdelen. Op de airtrack moesten ze dit jaar deelnemen op het B-niveau omdat ze vorig jaar kampioen waren geworden op C niveau. Hierop veroverden ze toch nog een hele mooi tweede plek. In het C niveau veroverden ze verder nog een tweede plek op trampoline tafel en trampoline valmat. Op trampoline pegasus werd een derde plek veroverd. Op het onderdeel plank pegasus werd het seniorenteam Fries kampioen.

Twee juniorenteams deden er mee op 4 toestellen: Airtrack, trampoline valmat, trampoline pegasus en trampoline tafel. Team DGC 1 liet mooie series zien op de verschillende onderdelen, maar viel buiten de prijzen in een sterk deelnemersveld van liefst 12 teams.

Team DGC 2 begon wat onzeker aan de wedstrijd op tafel bij het inspringen maar daar was bij de wedstrijd niks meer van te zien. Ze lieten zien dat er veel potentie in de groep zit. Toen het tijd was voor de prijsuitreiking werden ze uiteindelijk Fries kampioen op het onderdeel trampoline tafel.

Op 6 juni 2020 mogen ze laten zien wat ze kunnen op het NK groepsspringen dat dan voor het eerst wordt gehouden in Drachten.