KV Drachten wint eerste zaalwedstrijd

DRACHTEN Het is zo nu en dan aan het vriezen buiten en dat houdt voor de korfballers van Drachten in dat zij weer de zaal in mogen.

Door het dubbele kampioenschap van vorig jaar mag de hoofdmacht dit jaar ook in de zaal uitkomen in de landelijke overgangsklasse. Na een succesvolle voorbereiding wachtte in de eerste speelronde de degradant uit de hoofdklasse SKF uit Veenendaal. Een zware dobber voor de ploeg van Michel Daling. Dit werd bevestigd in de eerste minuten van de wedstrijd. SKF begon fel, gaf veel verdedigende druk en speelde solide aanvallen. Drachten had het lastig. Zij kwamen moeilijk tot scoren waardoor er al in de eerste helft gewisseld werd. Redmar Bauer kwam binnen de lijnen. Diezelfde Redmar Bauer zetten vlak voor rust de stand op 9-11. Beide ploegen zochten dan ook met deze stand de kleedkamers op.

In de tweede helft schoot Drachten uit de startblokken. De 9-11 ruststand werd in vijf minuten tijd omgedraaid naar een 13-11 voorsprong. In de rust was inmiddels Jenmar de Graaf teruggekomen in de ploeg voor Redmar Bauer. Het eerste kwartier van de tweede helft kon Drachten domineren en de wedstrijd naar zich toe trekken. SKF wist nog eventjes knap terug te komen op 15-15, maar eenmaal op gelijke hoogte waren de krachten verspeeld.

Genadeklap

Aan de hand van Ilse van der Meulen, die een sublieme wedstrijd speelde, deelde Drachten de genadeklap uit. In de slotfase werd het nog een beetje rommelig van beide kanten waardoor SKF het verschil nog wat kon beperken. Een uiteindelijke 23-19 overwinning leverde Drachten de eerste twee punten op van het zaalseizoen.

Komende zaterdag speelt de hoofdmacht van Drachten een lastige uitwedstrijd tegen de andere degradant uit de hoofdklasse en oude bekende Mid-Fryslân. De scores voor Drachten: Ilse van der Meulen 7, Jennie Terpstra 5, Siemen Jan Miedema 3, Wim Braam 3, Wilfred Oostra, Welmoed Bauer, Anouk de Boer, Jenmar de Graaf en Redmar Bauer allen 1.