Reiger Boys/Woest VR1 verslaat DrachtsterBoys/HR Piping VR1

DRACHTEN Niet altijd is het zo dat de beste ploeg een wedstrijd wint. Geluk en toeval spelen ook vaak een rol. Echter niet deze avond. De Drachtster vrouwen waren niet bestand tegen het hechte collectief van de vrouwen uit Heerhugowaard die met een zeer jonge ploeg naar Drachten waren gekomen.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd leek er voor Drachtster Boys nog niets aan de hand. Zij hadden de betere kansen; driemaal werd de bal keurig bij de tweede paal neergelegd maar ook driemaal werd er gemist. Verder was er nog een schot op de paal van Esther van Toledo en een paar reddingen van keepster Anna Reitsma en dat was het dan wel.

De Westfriezen kwamen in de tweede helft beduidend beter uit de startblokken dan het team van coach Symen Abe Hoekstra. Duels werden verloren en de echte scherpte, een beetje geluk en toeval was niet besteed aan de Drachtster vrouwen. Kortom huidig topscoorder van de vrouwen eredivisie Chantal Hendriksen maakte na 3 minuten de 0-1 met een lage schuiver in de hoek buiten bereik van Anna Reitsma. En nog geen 2 minuten later werd een te slappe dieptepass onderschept door Sanne Brand en afgestraft met een zelfde lage schuiver langs de keepster en was de stand 0-2.

Strafschop

En wat Drachtster Boys ook probeerde, de meiden kwamen niet in de buurt van keepster Jacky Reus. Tot aan de 36ste minuut toen Jessie Prijs onreglementair werd onderuitgehaald en Esther van Toledo een strafschop mocht nemen. Maar ook deze kans ging voorbij zonder doelpunt en zo eindigde de wedstrijd in een 0-2 nederlaag voor de Drachtster vrouwen.

Lichtpuntje was het debuut van Benthe Huijsman die na een half jaar revalideren vanwege knieklachten een paar minuten kon meedoen. Vrijdag 29 november speelt Drachtster Boys/HR Piping VR1 de return van de KNVB beker wedstrijd tegen Drachtster Boys VR2 (20.30 uur, SNIJ Noordhal).

Selectie Drachtster Boys/HR Piping VR1: Anna Reitsma, Rianne Mulder, Esther van Toledo, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Marije Procee, Simone Hofer, Sieta de Vries, Laura Hummel, Daphne de Jong en Benthe Huisman.