ONT - VV Rottevalle: ‘De Slach Om De Leijen’

OPEINDE Als je doelpunten wilt zien moet je echt naar Opeinde. Dat is dit seizoen al een paar keer aangehaald.

Want wat te denken van uitslagen als 5-2, 3-3, nog een keer 3-3 en 5-3. ONT scoort er dus op los maar krijgt de goals ook als warme broodjes om de oren. In de competitie leidt dat tot een doelsaldo van 18-19. In de bekerstrijd was dat 11-4. En na de bekerwedstrijd van afgelopen zaterdag is dat doelsaldo 15-7 nadat ONT in een even chaotische als spectaculaire wedstrijd met 4-3 won van Oldeholtpade. Opnieuw veel doelpunten dus. Maar ONT is wel een ronde verder in de beker.

VV Rottevalle (VVR), zaterdag tegenstander van ONT, liet de bekerwedstrijd tegen SDS voor wat het was. Een aantal spelers ging ‘op rust’ en er werd met 5-0 verloren. Einde beker.

‘Slach’

De derby tussen ONT en VVR wordt ook wel ‘De Slach Om De Leijen’ genoemd. Opeinde, thuishaven van ONT en Rottevalle liggen beide aan de boorden van het meertje De Leijen. Inclusief één bekerwedstrijd staat de partij nu voor de tiende keer op de rol. En het is voor het eerst dat ONT de buren ontmoet terwijl die koploper zijn in de competitie. Dat is even wennen, maar ook een mooie uitdaging voor ONT om een resultaat neer te zetten.

VVR miste op doelsaldo de eerste periode, maar heeft met twintig punten al genoeg punten om de rest van de competitie niet naar onderen te hoeven kijken. Of blijft het zelfs naar boven kijken?

Zaterdag 23 november, 15.00 uur, Sportpark Douwekamp Opeinde.