Nijverdals team wint Wampex

BAKKEVEEN WAMPEX II is gewonnen door Survival Team uit Nijverdal. De sporters legden het 27,5km lange parcours af in slechts 5:04 uur.

Met één gemiste letter scoren de Sallanders een eindresultaat van 5:19 uur. De groep Siete Cojones uit Jistrum werd tweede met een eindtijd van 6:40 uur en derde werden de Heeren van het Friesche Woud uit Gorredijk. Zij hadden een eindtijd van 6:56 uur.

De deelnemers kwamen uit het hele land: van Damwoude tot Maastricht. Vanuit de kantine van Camping de Ikeleane gingen 520 deelnemers van start in 96 groepen. 37 Groepen kozen bij de Klauwertswei voor de ‘korte’ variant van 21,7km. Naast enkele individuele uitvallers bracht Taxi Moll twee uitgevallen teams naar de finish.

Ondanks enkele uren mist waren de groepen gemiddeld slechts een kwartier langer onderweg dan bij de vorige editie. De Drentsche Bikkelaars uit Bovensmilde zijn met een looptijd van 11:31 uur het langst onderweg geweest. De Spanningzoekers uit Groningen vertrokken om 22:48 uur als laatste vanaf De Ikeleane en kwamen om 8:56 uur ook als laatste binnen. Op 29 november vindt de derde en laatste editie van 2019 plaats. De inschrijving is nog open: www.wampex.nl