Gerben Huisman uit Leeuwarden nieuwe directeur Waddenfonds

Gerben Huisman is de nieuwe directeur van het Waddenfonds. Huisman volgt Marre Walter op, die het Waddenfonds gedurende 2 jaar leidde als interim-directeur.

Huisman (42) heeft zich onder meer 10 jaar in diverse functies ingezet voor de provincie Friesland. De laatste jaren daarvan als griffier van de provinciale Staten van Friesland. Eerder dit jaar nog verruilde hij de provinciale politiek voor een functie als directeur van het partijbureau van de ChristenUnie in Amersfoort. Voor de verkiezingen van de Tweede Kamer in 2017 stond hij elfde op de kandidatenlijst van de ChristenUnie.

De Leeuwarder is daarnaast directeur van World Servants in Wolvega, een organisatie die ontwikkelingswerk organiseert voor jongeren.

Marre Walter

,,Het lijkt mij een mooie uitdaging om samen met de 3 waddenprovincies, alle betrokken organisaties en instellingen en collega’s een bijdrage te mogen leveren aan dit prachtige gebied”, zegt Huisman.

Hij volgt Marre Walter per 1 januari op. Zij heeft het Waddenfonds geleid tijdens de ziekte en na het overlijden van Dick Hamhuis, als interim-directeur.

Waddenfonds

Het Waddenfonds is een gemeenschappelijke regeling van de Waddenprovincies Friesland, Groningen en Noord-Holland. Het fonds investeert in initiatieven en projecten die de ecologie en duurzame economische ontwikkeling van het Waddengebied versterken.