Spectaculaire Fuerza Bruta opvolger van de Reuzen

Leeuwarden - Fuerza Bruta moet als groot evenement Leeuwarden ook dit jaar op de kaart zetten. Tijdens deze multidisciplinaire show sta je als toeschouwer in het middelpunt van een andere wereld, waarbij al je zintuigen op scherp staan.

Waar je ook kijkt, je ziet steeds weer wat anders in de wervelende 360° experience die voortdurend prikkelt. Na het succes van de Reuzen van Royal de Luxe in Leeuwarden werd aan Claudia Woolgar en Jan van Erve gevraagd of ze weer zo’n cultureel hoogstandje konden regelen. De twee voormalige collega’s van de Europese Culturele Hoofdstad hebben de stichting Brave New World Producties opgezet met twee doelen: ieder jaar een internationaal evenement in Friesland organiseren en verbinding maken met jong talent in de regio.

Uitzinnig

Het is lastig om Fuerza Bruta te omschrijven, want wat is het nu precies? ,,Uitzinnig’’, omschrijft Woolgar het evenement in één woord. ,,Het is geen theatervoorstelling, geen dansshow, geen podiumkunst, het is veel meer dan dat. Iets dat je nog niet eerder hebt gezien en dat al je verwachtingen zal overtreffen.’’ Woolgar was eerder producent van Fuerza Bruta in Ierland en weet dat dit evenement ook een groot succes wordt in Leeuwarden. Het Argentijnse gezelschap trad eerder op in wereldsteden als New York, Shanghai, Las Vegas en Tokyo en komt nu dus naar Leeuwarden.

,,Wij kiezen altijd een bijzondere locatie voor evenementen’’, vertelt Woolgar. Het vinden van een geschikte locatie is een uitdaging geweest. De producent is heel blij met de bijzondere samenwerking die zij hebben met Mannen van Staal. Fuerza Bruta vindt nu plaats in een megatent op het terrein van Mannen van Staal. En ook in de fabriek is van alles te beleven.

Hele avond

Het bruisende festival Fuerza Bruta is te zien van 5 december tot 19 december 2019. De hele avond is er live-muziek van verschillende bands en bijzondere kunst- en filminstallaties van talent uit de regio. In de fabriekshal zijn bars en foodcorners. Voor een compleet verzorgde avond kunnen bezoekers een plekje reserveren voor een exclusief Argentijns diner, samengesteld door de Friese topkok Reitse Spanninga.

Kijk hier voor een kort filmpje over Fuerza Bruta

Meer informatie en kaarten: www.vanplan.nl/fuerzabruta