Biertest Drachten schenkt bier voor goed doel

DRACHTEN Vrijdag 22 november is de ‘Biertest Drachten’ in Grandcafé-restaurant ’t Smelnehûs in Drachten. Deze bieravond wordt georganiseerd ten bate van de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag.

Tijdens deze avond, die start om 20:00 uur, krijgen de deelnemers acht (speciaal)bieren blind voorgeschoteld en moeten ze raden welke bieren het zijn. De Friese speciaalbieren staan centraal. Het evenement staat onder leiding van internationaal biersommelier en chefkok Arvid Bergström. De winnaar wint een unieke bierpoef en mag zich een jaar lang bierkenner van Friesland noemen.

De Biertest wordt georganiseerd door vier bierliefhebbers. Eén van dit bierkwartet is Bas de Goede die regelmatig bierartikelen op internet schrijft. “Het wordt een gezellige en informatieve avond waarbij familie, vrienden en collega’s tegen elkaar strijden voor de eer en mooie prijzen. Je krijgt ook een soort masterclass van Bergström over foodpairing en hoe je bijvoorbeeld bierstroop kunt maken. Een evenement voor echte bierliefhebbers dus”, aldus de initiatiefnemers uit Drachten.

“We zijn heel blij dat een mooi aantal partners en sponsoren zich aan dit evenement hebben verbonden. Samen met hen wordt dit vast een mooi succes!” De Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag is een aangepast vakantiehuis. Het heeft als doel om zorgintensieve kinderen en jongvolwassenen een zorgeloze vakantie te geven samen met familieleden. De Hoeve krijgt geen subsidie daarom is financiële steun hard nodig voor de continuïteit.

Op de website www.biertest.frl en de Facebookpagina Biertest is meer informatie te vinden en kunnen tickets worden gekocht. De avond wordt afgesloten met een feestavond met medewerking van Friese zanger Marcel Smit.