Noord-Nederlands Gemengd Koor in Drachten

DRACHTEN Het nieuwe Noord-Nederlands Gemengd Koor geeft vrijdag 22 november een concert in De Oase in Drachten.

Het nieuwe groot projectkoor staat onder leiding van een befaamd muzikaal trio, bestaande uit pianist en dirigent Harold Kooij uit Steenwijk, de Katwijker dirigent Hugo van der Meij en dirigent Hendrik van Veen, bekend van vele concerten met Martin Mans en onder andere het EO-televisieprogramma ‘Nederland Zingt’.

Het programma biedt een breed geestelijk repertoire, vertolkingen van gospelsongs en bekende spirituals tot aan werken van Schubert en Mozart en eigen bewerkingen van goed in het gehoor liggende koormuziek. Buitengewoon verrassend is de werkwijze van het enthousiaste drietal dirigenten: om de beurt wisselen ze van de bok, maar ook van instrument: twee grote concertvleugels worden in De Oase bespeeld, evenals het prachtige Van Dam/Strumpfler orgel.

‘Drachten’ is na Steenwijk de tweede plaats waar het bijzondere concert wordt gegeven. Het nieuwe koor klinkt veelbelovend door de prachtige, heldere en zuivere koorklank en muzikaliteit; het geheel wordt verweven tot een mooi programma met veel publieke interactie. De avond wordt gevuld met koorzang, onverwachte muzikale intermezzo’s, natuurlijk samenzang met het publiek en een gezellige pauze. Aanvang van het concert is 20.00 uur.