Ghosts in De Lawei

DRACHTEN Theater De Lawei biedt de komende periode weer veel bijzondere producties. Van geesten tot een beauty queen.

Ghost Stories | durf jij het aan? Kun je wel wat spanning in jouw leven gebruiken? Dan is de West End-hit Ghost Stories net iets voor jou. Ruim vijfhonderdduizend bezoekers maakten al een ritje in deze achtbaan van spanning en huiveringwekkende momenten. Dr. Kuiper, een professor in parapsychologie, geeft een lezing over spookverhalen. Drie daarvan zijn hem in het bijzonder bijgebleven: die van een nachtwaker, een jonge bestuurder en een snelle zakenman die zijn eerste kind verwacht. Hebben hun onverklaarbare geschiedenissen iets met elkaar te maken? Deze voorstelling is te zien op donderdag 21 november om 20.00 uur.

Toneelschuur Producties | Beauty Queen of Leenane. De veertigjarige Maureen (Keja Klaasje Kwestro), slooft in het armoedige dorp Leenane voor haar moeder Mag (Jacqueline Blom). Deze wil vooral niet dat Maureen een eigen leven gaat leiden, laat staan dat ze een man vindt. Maar dan ontmoet Maureen op een feest mooiboy Pato. Moeder Mag zet alle middelen in, geoorloofd of niet-geoorloofd, om haar dochter maar niet kwijt te raken. The Beauty Queen of Leenane is een donkere voorstelling vol herkenbare situaties, zwarte humor, muziek en hoop dat alles nog anders kan. Deze voorstelling is vrijdag 22 november om 20.30 uur.

Zoutmus | Kuikens van beton. Kuikens van beton is een komisch muziekspektakel waarin de absurdistische scènes elkaar in moordend tempo opvolgen. Van een retestrakke funk/rockband transformeren de vijf jongemannen moeiteloos naar een droogkomische deurscène waarbij iemand een AA-batterij nodig heeft op een begrafenis. Zoutmus leertje je eigen maniakale lach kennen. Deze voorstelling is te zien op zaterdag 23 november om 20.15 uur.

Leeuwenhart

HNTjong | De Gebroeders Leeuwenhart, 8+. Astrid Lindgren schreef de indrukwekkende jeugdroman De Gebroeders Leeuwenhart in 1973. Ze wilde kinderen troosten met dit verhaal. En dat is gelukt. De sterke Jonathan zorgt voor zijn zieke broer Kruimel, die niet lang meer leven zal. Om de pijn te vergeten dromen ze samen over een fantasiewereld waarin ze avonturen beleven, kampvuren maken en rijden op hun eigen paard. In die wereld zijn ze geen gewone jongens, maar De Gebroeders Leeuwenhart. Deze voorstelling is te zien op zondag 24 november om 14.00 uur.

Fisherman’s Friends | film. Fisherman’s Friends is een hartverwarmende film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep vissers uit Cornwall die met zijn zeemansliederen onverwacht de hitlijsten van Engeland bestormt. Als de bijdehante Danny met zijn collega’s in Port Isaac is voor een vrijgezellenfeest, ziet hij de Fisherman’s Friends op de kade zingen en wordt hij gegrepen door hun optreden. Danny is vastberaden een platencontract voor ze af te sluiten, maar deze vissers zijn behoorlijk eigenwijs. Deze film is te zien op 22, 23, 27 november om 20.30 uur en donderdag 5 december om 10.30 uur.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl