Gouden Lofstem viert jubileum

SUMAR In november 2019 bestaat fanfare-orkest ‘De Lofstem’ uit Sumar 100 jaar. Dit heuglijk feit wordt feestelijk herdacht met een jubileumconcert op zaterdag 23 november.

Die dag, Vanaf 19.15 uur, is er een expositie te zien over ‘100 jaar Lofstem’ in dorpshuis De Kamp aan de Knilles Wytseswei 15 in Sumar. Oude foto’s, oude krantenartikelen en oude muziekstukken worden met behulp van film en laptop getoond.

In chronologische volgorde is te zien hoe De Lofstem zich heeft ontwikkeld vanaf 1919. Hoe men de instrumenten in de oorlogsjaren verstopte en na de bevrijding de draad weer oppakte. Zeer de moeite waard om te bekijken, niet alleen voor leden, oud-leden en/of familieleden; deze tentoonstelling vormt ook een stukje geschiedenis van de ontwikkelingen in de wereld van de muziekkorpsen en in het eigen dorp.

Concert

Om 20.30 uur begint het jubileumconcert in de naastgelegen sporthal. Het concert heeft als thema ‘Goud foar De Lofstem’. De jubilerende vereniging presenteert hier uitsluitend ‘eigen goud’. Eigen dirigent, Jan Geert Nagel en eigen slagwerker Jildert de Haan zorgen voor een spetterende opening.

Eigen solisten Reinder Boomsma en Wapkje van der Veer laten horen wat een kwaliteit De Lofstem in huis heeft! Ook het ‘goud van de toekomst’, de leerlingen van de vereniging, doen mee aan het programma. Het speciaal door de Friese componist Jan de Haan voor dit jubileum van De Lofstem gecomponeerde werk ‘Centenary 2019’ (verplichte werk 4e divisie ONFK 2020) zal tijdens dit jubileumconcert te horen zijn!

De presentatie is in de handen van dorpsgenoot Jouke Hoekstra. Na het concert is er het dorpshuis een gezellige afterparty met muziek van de groep ‘Blinder’ uit Burgum. Ook dan is er nog gelegenheid de tentoonstelling te bezoeken.