Requiem van J. Rutter in Sint Piterkerk

REGIO Zondag 24 november wordt in de Sint Piterkerk te Grou het Requiem van J. Rutter uitgevoerd. Op deze laatste zondag van het kerkelijk jaar wordt in veel kerken stilgestaan bij hen die in het afgelopen jaar zijn overleden.

Op zo’n dag past de uitvoering van een requiem dan ook als geen ander. John Rutter, een Britse componist, organist en koordirigent, schreef zijn requiem ter nagedachtenis aan zijn overleden vader. Geen angst of oordeel, maar juist troost, licht en geborgenheid zijn de thema’s van dit requiem. Het concert opent met The Lord is my shepherd, een toonzetting over Psalm 23 van de Britse componist Howard Goodall. Van zijn hand wordt ook het wonderschone Love Divine uitgevoerd.

Aan deze uitvoering werken de Cantorij van de Nieuwe Kerk Groningen, een professioneel ensemble en soliste Alina Rozeboom (sopraan) mee. Het geheel staat onder de muzikale leiding van Mannes Hofsink. Een indrukwekkende uitvoering waarin iedereen troost en droefheid, eenzaamheid en verbondenheid mag ervaren. Aanvang 16.00 uur, entree 13,50 euro. Reserveren kan via sintpiterconcerten@gmail.com of sintpiterconcerten.nl