Femke Weidema weer even in Drachten

Singer-songwriter en producer Femke Weidema is 16 november in De Lawei met vocale gastrol van Femke de Walle.

DRACHTEN Femke Weidema: een jongedame uit het Friese Drachten, die na haar deelname aan de Grote Prijs van Nederland wist wat ze wilde doen, namelijk zich met succes gaan vestigen in het mondiale muziekmekka Nashville. In die missie is ze meer dan geslaagd. De komende weken is ze weer in het land en nam ze o.a. een song op met Femke de Walle.

Cursisten van de muziekschool Drachten worden uitgenodigd voor een meet &greet 's middags in De Lawei, waar Femke ook enkele tips & tricks onthult over haar songwriting. Aanmelden via  office@proacts.nl . Ze is er keihard voor gegaan. In haar eerste Amerikaanse maanden sleepte ze al een Songwriting Award en een Female Musician Award binnen. Haar songs zijn ondertussen
uitgekomen via labels als Warner, Black River, Sony en Big Machine. Ze schrijft dan ook songs voor grootheden als Stevie Nicks en Mary J Blige.

Live

Maar…. ook live spelen is Femke haar ding, evenals haar eigen liedjes uitbrengen. Ze komt daarom de komende weken weer naar Nederland voor een tour. De afgelopen zomer kwam Femke in contact met naamgenote Femke de Walle, in het dagelijkse leven o.a. radiopresentatrice van Omrop Fryslân. Met haar nam ze een duetsong op, getiteld ‘Force’. Op zaterdag 16 november is Femke vocale gast bij de andere Femke in De Lawei in Drachten. Ze zullen het liedje dan gezamenlijk uitvoeren.

Naast een aantal solo optredens speelt ze tijdens haar theatershows in wisselende bezetting met o.a. ook Pieternel Osinga en Jeroen Kant. Tijdens haar theatershows brengt Femke hét oorspronkelijk populair concept uit The Blue Bird, Nashville. Vier songwriters vertellen de verhalen en inspiratiebronnen van hun songs, die ze vervolgens live brengen. Elke songwriter laat 6 liedjes horen en de andere drie hebben daarbij een begeleidende rol.

Speciaal voor Drachten worden de singer-songwriters in het tweede deel van het programma ondersteund door een uitgebreide live band. Zaterdag 16 november, Schouwburg de Lawei te Drachten.