Ronald McDonald Hoeve krijgt Duofiets

DRACHTEN Na het grote succes van de eerste Drachtster Strúntocht in 2016 vond er in 2018 een tweede Drachtster Strúntocht plaats.

Deze Stúntochten zijn bijzondere winterwandelingen door Drachten waarbij je langs de route wordt verrast met muziek, kunst, dans, toneel, poëzie en andere ludieke en unieke activiteiten. De Strúntochten vinden één keer in de twee jaar plaats. De volgende tocht wordt georganiseerd in 2020. De laatste Strúntocht in december 2018 had 1.700 deelnemers en een opbrengst van 25.000 euro. De opbrengst van de Strúntocht gaat volledig naar het (gehandicapte) kind.

De Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag ontving onlangs een Duofiets t.w.v. 7.000 euro. Een Duofiets is zo ontworpen dat er twee zitjes naast elkaar kunnen. Op deze manier kunnen gezinnen met een zorgintensief kind samen genieten van het Friese landschap. Al eerder, in 2018 ontving het Spijkerdorp Drachten een draaimolen voor kinderen met – en zonder een beperking en De Naturij een rolstoeldraaimolen. In 2017, ontving Manege Onder de Linde in Beetsterzwaag een bedrag van 12.000 euro voor de aanschaf van nieuwe paarden en aangepaste zadels, speciaal voor kinderen met een beperking.

De bijzondere winterwandeling wordt georganiseerd door Stichting Drachtster Strúntocht, een samenwerkingsverband tussen 4 Drachtster serviceclubs: Lions Livius, Rotary Drachten de Wouden, Kiwanis en Round Table. Op de foto v.l.n.r. Jan Tibbesma (Care4More leverancier); Jan Pier Tilma, Lions Club Drachten Livius; Marc Stallinga, Manager Ronald McDonald Hoeve Beetsterzwaag en Marjan van der Aart, Rotary Club Drachten de Wouden.