Expo Elmer Tuinstra en Folien Brouwer in Drachten

DRACHTEN Elmer Tuinstra en Folien Brouwer exposeren t/m 10 januari in in restaurant @Holdert.

Elmer Tuinstra is geboren en getogen in Drachten en is graffiti-kunstenaar. Naast graffiti, waar hij al zo'n 20 jaar mee bezig is, maakt hij ook street art. Een aantal muurtekeningen in Drachten, oa het aardappelveld met kerkje aan de Lange West is door hem gemaakt. Naast muurschilderingen maakt hij ook prachtige kunst op doek. Hij richt zich oa op realistische stillevens, straatjes of portretten.

Een aantal van zijn werken zijn te bewonderen in restaurant @Holdert. Folien Brouwer, maakt zo'n 10 jaar kunst. Het begon met het uitproberen van verschillende materialen, zoals houtskool, stift, olieverf en acrylverf, maar later kwamen daar ook spuitbussen, stof en stiften bij, wat nu geleid heeft tot een stijl van mixed media. En naast het maken van schilderijen op canvasdoek maakt ze soms een muurschildering.

Af en toe doet ze mee aan kunstwedstrijden (tijdens een kunstweekend in Beetsterzwaag viel ze met het thema Jeroen Bosch een keer in de prijzen ben gevallen). En ze geeft tweemaal meegedaan als live action painter tijdens een poëzie popup picknick bij de Leijen. Tijdens de pauze van het gedichten festival heeft ze live een schilderij gemaakt, met acrylverf en met spuitbussen in het gras.