Dubbelconcert in Piterkerk:Joram Feitsma en Echofly

LIPPENHUIZEN Het Cultuurteam van de Piterkerk heeft een prachtconcert met dubbele zeggingskracht in petto op zondag 17 november. Voor de pauze ontlokt muzikant Joram Feitsma etherische klanken aan piano, melodion en orgel, vervolgens neemt de talentvolle indi-folkband Echofly het publiek mee naar een imaginaire wereld die de sfeer oproept van Alice in Wonderland.

Joram is een oude bekende. Hij trad al eerder op in de Piterkerk en maakte diepe indruk met zijn neoklassieke pianomuziek die dicht bij Ludivico Einaudi staat, maar toch een geheel eigen klankkleur heeft. Ritmisch, dan weer meanderend en vervolgens woest stromend, maar altijd sfeervol en beeldend als filmmuziek weet hij zijn gehoor te betoveren. ‘Ik kom met veel plezier nog een keertje terug naar de Piterkerk. Ontzettend leuk, een hele mooie gelegenheid om weer wat nieuw werk te laten horen.’ Hij opent met een nummer op het sonoor klinkende orgel en brengt zijn melodion mee. Een toetsmuziekinstrument dat eveneens gebruik maakt van luchtstroom. De melodica wordt vooral gebruikt in de jazz, reggae en popmuziek. Joram Feitsma combineert het met de piano.

Indi-folkband

Na de pauze is het podium voor het kwartet van Echofly. De indi-folkband maakt gelaagde liedjes met mooie verrassende, meerstemmige vocalen. ‘Echofly, een nieuwsgierig folk-vliegje dat soms dwarrelt in melancholische gebieden, maar ook best catchy kan fladderen. Begeleid door harmonieën op viool en cello, à capella zang en cajón. Elk nummer vertelt een verhaal. Verhalen over de natuur en verhalen over de stad en alles wat daarin krioelt (https://echofly.bandcamp.com).’

Echofly heeft alles in zich om het nog ver te schoppen. Hun eigenwijze sound doet denken aan de fraaie harmonieën van bijvoorbeeld de neofolk van de Fleet Foxes en verdient een breed publiek. In het voorjaar verscheen de EP Thúskomme. De Piterkerk heeft de primeur voor Noord-Nederland. Meer eigen werk is in de maak. De muziek komt mooi tot haar recht in de akoestische set-up waarvoor in Lippenhuizen wordt gekozen.

De dubbelvoorstelling op zondagmiddag 17 november start om 14.30 uur. Kaarten kosten 12,50 euro, inclusief koffie of thee voor aanvang. Reserveren verdient aanbeveling: www.piterkerklippenhuizen.nl