Kick-off Jong FM op Burg. Harmsma school

GORREDIJK De jongerenwerkers van Jong FM hebben donderdag hun kick-off in de kantine van de Burgemeester Harmsma School gehad.

Leerlingen maakten kennis met de jongerenwerkers, konden een presentatie volgen over de opzet van het jongerenwerk op school of op de foto in de speciale ‘photobooth’ die was aangerukt. Vooral deze laatste was een groot succes bij de schooljeugd. In opdracht van de gemeente Opsterland verzorgt Jong FM het jongerenwerk in Opsterland.

Sinds dit schooljaar is de BHS een intensieve samenwerking aangegaan met Jong FM, omdat de visies van beide organisaties naadloos aansluiten: het versterken van talenten van jongeren door hen deze zelf te laten ontdekken.

Talenten

Jong FM zal voortaan drie keer per week in school aanwezig zijn om jongeren van de Burgemeester Harmsma School te helpen bij het ontdekken van eigen talenten. De club heeft een lokaal ter beschikking gekregen, waar ze werkt aan projecten die leerlingen zelf aandragen.

Het eerste project waar de leerlingen met Jong FM aan werken is de organisatie van Paarse Vrijdag op 13 december, waarin speciale aandacht wordt gevraagd voor LHBTI- jongeren. JongFM zegt daarnaast te willen werken aan het opzetten van meiden(net)werk om meiden in de leeftijd van ca. 11-13 jaar nog meer in hun kracht te zetten en jongeren te enthousiasmeren voor een klusproject, waarbij ze het JongFM-lokaal oppimpen.