Gouden kalf voor kookboek van Annie van Dam

BURGUM Het kookboek van Annie van Dam, eigenaar van De Zomerschuur in Burgum en bekend van de automaat met kalfsvlees die op haar erf staat, gaat over écht eten. Zonder pakjes en zakjes, gezond, zo van de boer.

Een kookboek vol gerechten, met alleen natuurlijke ingrediënten, waarin kalfsvlees de hoofdrol speelt. Afgelopen zaterdag werd het eerste exemplaar van het kookboek overhandigd door tv-kok Reitse Spanninga. ,,Vroeger liep de slager door het dorp met een koe aan z’n hand. Je zag en voelde de trots en kwaliteit. Dat gevoel heb ik ook bij het kookboek van Annie’’, sprak Reitse Spanninga. ,,Annie heeft met al haar ervaringen uit het leven van een boerengezin een kookboek geschreven met passie en vooral met liefde voor het product kalfsvlees. Daar heb ik diepe bewondering voor. Vandaar een passende waardering voor dit unieke kookboek, een gouden kalf…’’

Reitse Spanninga onthulde samen met Annie van Dam een gouden kalf dat een plekje heeft gekregen voor de bekende kalfsvlees-automaat die op het erf staat. Voortaan rolt er niet alleen kalfsvlees uit de automatiek, maar kun je ook een kookboek tevoorschijn trekken. ,,Het is zoals het kookboek’’, zegt Annie lachend. ,,De kalfsvleesrecepten zijn toegankelijk voor iedereen.’’