Deze week in De Lawei

DRACHTEN Theater De Lawei biedt de komende tijd weer veel fraais. Klezmermuziek, een bijzonder circus en Femke Weidema uit Drachten is vanuit Nashville even terug in Drachten.

Amsterdam Klezmer Band & Amsterdam Andalusisch Orkest | Maghreb en Mediene. Na een muzikale ontmoeting tussen deze twee groepen op het podium in 2018 bloeide er iets moois op. Daarom besloot de Amsterdam Klezmer Band het Amsterdams Andalusisch Orkest uit te nodigen om samen een nieuw muzikaal programma te maken. We zien twee groepen die zich met originaliteit op hun muziek storten. Verder brengen zij deze avond natuurlijk ook knetterend koper, razende accordeonsalvo’s, jubelende rieten, meeslepende zang… en dat allemaal uit Amsterdam! Deze voorstelling is te zien op vrijdag 15 november om 20.00 uur.

Thom Monckton / Circo Aereo | The Artist. Rare jongens, die kunstenaars. Vooral als ze zichzelf serieus nemen. Dan zijn ze het perfecte onderwerp voor acrobaat, clown en komiek Thom Monckton. Met ironie en precisie doet hij de maniertjes, ijdelheden en neuroses van de artistieke medemens na. Heerlijke slapstick en clownerie, waar Charlie Chaplin en Buster Keaton hun hoed voor zouden afnemen. Deze voorstelling is te zien op vrijdag 15 november om 20.15 uur.

Femke Weidema | Nashville comes to Holland deel 2. Het lijkt wel een sprookje. Als je haar biografie leest, wil je absoluut weten waar dit sprookje eindigt. Voor Nederland is het nog een grote onbekende: Femke Weidema. Een meisje uit Drachten, die na haar deelname aan de Grote Prijs van Nederland wist wat ze wilde doen en daar keihard voor is gegaan. Ze keert terug met haar programma over de verhalen achter de songs, samen met Pieternel Osinga, Jeroen Kant en een lokaal bekende singer songwriter. Deze voorstelling is te zien op zaterdag 16 november om 20.15 uur.

The Children

Het Nationale Theater | The Children. Welke wereld laten we na aan onze kinderen? Eric de Vroedt brengt dé Britse theaterhit van de laatste jaren naar Nederland. In een afgelegen vakantiehuisje aan de Britse kust genieten Hazel en Robin, twee gepensioneerde kernfysici, van een nieuwe en spannende levensfase. Na een serie catastrofes is de buitenwereld een volstrekte chaos. Op een dag staat, na bijna veertig jaar, hun oud-collega Rose voor de deur. Tussen de drie ontspint zich een prikkelend steekspel. Dan doet Rose een verpletterend voorstel... Deze voorstelling is te zien op woensdag 20 november om 20.00 uur.

Bruce Springsteen | film. Onlangs bracht Bruce Springsteen Western Stars uit, zijn eerste studio album met nieuw solo materiaal sinds 2005. Springsteen gaat niet touren met deze plaat, maar heeft voor zijn fans nu wel een live concertfilm (mede-)geregisseerd, In een schuur op de prairie speelt Bruce de songs van Western Stars voor een groep vrienden en tussen de liedjes praat Bruce over het karakter dat hij heeft bedacht en het verhaal dat hij voor dit karakter heeft geschreven en hoe dit in verband staat met zijn eigen leven nu hij ouder wordt en hoe het samenhangt met andere thematiek in zijn eerdere albums. Deze film is te zien op zondag 17 november om 15.00 uur.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl