Folk Road Show met EP in Iduna

DRACHTEN In Iduna is de komende dagen weer van alles te beleven.

Donderdag 14 november staat Iduna volledig in het teken van een internationale line-up aan black metal. Headliner is het excentrieke New Yorkse ensemble Imperial Triumphant. Gehuld in lange gewaden en gouden maskers, ongetwijfeld geïnspireerd door de Fritz Lang film ‘Metropolis’, weet het trio dezelfde dystopische sfeerbeelden als Lang’s klassieker te vertalen in hun muziek. Sinds 2005 actief is het laatste wapenfeit van Imperial Triumphant het in 2018 uitgebrachte Vile Luxury. Een plaat waarin de randen van het genre worden opgezocht en overschreden worden. Waarop invloeden uit de death- en doommetal maar ook jazz/noise moeiteloos verweven worden tot een post-apocalyptisch totalitair geheel; een beschouwende presentatie tegen de stad waar ze vandaan komen: The Big Apple in al haar chaos en vraatzucht.

Het Fries/Utrechtse Mystagogue is deze avond subheadliner. Dit blackmetal duo bestaande uit W. Damiaen (Laster) en Maurice (Gnaw Their Tongues) bracht recent de debuutplaat ‘And The Darkness Was Cast Out Into the Wilderness’ uit waarop een donkere atmospherisch black metal geluid te horen valt zoals we die kennen uit de Finse school. De Franse post-doom band Ddent reist voor een aantal shows met Imperial Triumphant mee en opent de avond.Aanvang: 20:00 uur.

Vrijdag 15 november komt de zangeres en bassiste Danielle Nicole met haar band naar Iduna. De Amerikaanse muzikante groeide op met de blues en werd bekend als een van de oprichters van Trampled Under Foot, de band die ze vormde met haar broers Kris en Nick. In 2014 werd Nicole de eerste vrouwelijke winnaar van de Blues Foundation’s Blues Music Award voor Beste Instrumentalist Bas. Vervolgens bracht Danielle in 2015 haar eerste solo-album ‘Wolf Den’ uit en volgde die op met ‘CryNo More’ uit 2018. De laatste bereikte zelfs de eerste plaats van de Billboard Top Blues Albumlijst. Afgelopen zomer schitterde ze met haar band, waar gitarist/multi-instrumentalist Brandon Miller en drummer Rodd Bland deel van uitmaken, tijdens het Holland International Blues Festival in Grolloo, dit najaar brengt ze de blues naar Drachten! Aanvang: 20:30 uur.

Folk Road Show

Het internationale indie-folk collectief Folk Road Show is alles behalve een conventionele band. Het viertal bestaande uit Dom Fricot (Canada), Benjamin James Caldwell (Australie), Olaf Caarls (Nederland) en Nick Petrowich (Canada) komt met een gloednieuwe EP op zak zondagmiddag 17 november naar Poppodium Iduna te Drachten. Hun folky americana geluid, gemixt met pop en indie invloeden, en opgediend met 4-stemmige samenzang – denk CSNY, of Fleet Foxes – kan elke zaal veranderen in een intieme setting. Elk van de leden draagt bij aan de songwriting en neemt leadzang voor zijn rekening, waarnaast ook nog eens constant van instrument wordt gewisseld.

In iets meer dan 4 jaar speelde de band al zo’n 350 shows, van Paradiso en Oerol tot de Zwarte Cross en Welcome to the Village. Aanvang: 15:30 uur. Meer info: www.iduna.nl