Acrogymmers terug

DRACHTEN Amber Bosma en Famke van Wieren uit Drachten en Yanouk Visser uit Boornbergum zijn terug in Nederland na een zeer succesvolle deelname aan de EK Acrogym in Israël.

In tegenstelling tot hun jongere clubgenoten die eind oktober al hun EK draaiden en slechts één totaalfinale konden behalen, kon de leeftijdscategorie Junioren, waarin dit trio uitkwam, zich kwalificeren voor in totaal drié finales: een balans-, een tempo- en een combinatie-finale. Daarvoor moest dan wel voor elke oefening een plaats in het klassement bij de beste acht teams van Europa bereikt worden.

Het lukte het trio van topsportstichting Acro Academy Noord-Nederland om zich met puike oefeningen voor álle drie deze finales te kwalificeren en daarmee een prachtige aansluiting bij de Europese top te maken. Voor tempo werd een zesde plaats bereikt in de finale, voor balans een zevende en in de grote combinatiefinale wist het trio ook zevende van Europa te worden. Een prestatie van formaat voor de dames, voor wie het een prachtige afsluiting van hun actieve acro-carrière betekende.