Bittere pil voor Gorredijk

GORREDIJK Waar VV Gorredijk vorige week in de slotminuut tegen Dronrijp nog een penalty kreeg en daarmee een punt wist binnen te halen, viel zondag tegen Read Swart de enige treffer in de 95ste minuut en bezorgde het de mannen uit de Knipe de drie punten deze zondag.

Een gehavend Gorredijk begon de wedstrijd tegen Read Swart nog wel prima; het had zich een grote dienst bewezen als het de twee dotten van kansen in de eerste 10 minuten had verzilverd; de eerste mogelijkheid werd op het nippertje nog van de lijn gehaald en vlak daarna ging het schot van Jesmer de Vries maar net voorlangs. Na deze twee wapenfeiten was het de thuisploeg die steeds meer het initiatief naar zich toe trok.

De eerste bittere pil die Gorredijk moest slikken was in de 20ste minuut toen Tristan Bijlsma geblesseerd het veld moest verlaten. De wedstrijd was op dat moment wel in evenwicht; beide ploegen zochten wel naar mogelijkheden maar brachten beide goalies niet in de problemen. De rust werd bereikt met dezelfde stand als waar men mee begon en daar moest Gorredijk de tweede bittere pil slikken; nu bleek Jesmer de Vries te geblesseerd om verder te kunnen en bleef in de kleedkamer achter.

Veldoverwicht

In het tweede bedrijf was het RS dat steeds nadrukkelijker de aanval zocht en een veldoverwicht creëerde, maar zonder uitgespeelde kansen. Gorredijk loerde op de counter en claimde nog een penalty toe Bas van Veen door 2 man in de 16 werd neergehaald. De wedstrijd leek te eindigen in een 0-0 wat gezien het spelbeeld misschien ook wel terecht was geweest. Hylke Gerbens scoorde in de extra tijd scoorde op een voorzet van de rechterkant en bezorgde zo de mannen uit de Knipe alsnog de driepunter.

De ontlading was groot aan de Knipster kant terwijl Gorredijk zijn derde bittere pil slikte.