Rolstoelrugby top

Beetsterzwaag De Quad Fighters had zaterdag de competitiedag rolstoelrugby in eigen huis. Er stonden over de hele dag vier wedstrijden op het programma.

Tussen vier teams, De Quad Fighters, Amsterdam Terminators, Scorpions uit Utrecht en de Mavericks uit Nijmegen. De eerste wedstrijd was tussen de Quad Fighters en de Scorpions. Op de voorhand wisten de Quad Fighters niet goed wat ze van de Scorpions konden verwachten, omdat het team uit Utrecht dit seizoen versterking uit Rotterdam heeft gekregen van Wouter Pieters. Rotterdam kon dit seizoen geen team leveren voor de competitie.

Bij binnenkomst in de sporthal bleek dat de beste speler van Utrecht, Pieter den Admirant er niet bij was, op pad voor de stichting World Servants en het op voorhand al een gewonnen wedstrijd was. De Quad Fighters besloten om de hele wedstrijd de oudste speler van het team Bernard Woudt 62 jaar te laten spelen, om er nog een leuke wedstrijd van te maken. De rest wisselde door, drie erin, drie eruit. Uiteindelijk werd er gewonnen met 58 – 29.

Terminators

De tweede wedstrijd Amsterdam Terminators Red – Nijmegen Mavericks eindigde in 63 – 54 De derde wedstrijd Amsterdam Terminators Red – Utrecht Scorpions 47 – 30 De laatste wedstrijd van de dag. De Mavericks uit Nijmegen tegen de Quad Fighters was ook weer afwachten. De Mavericks hebben Danny Veroen van Rotterdam erbij gekregen. Toch wel de snelste en beweeglijkste speler van Nederland.

De Quad Fighters dachten dat het een close wedstrijd zou worden, en waren zeer gemotiveerd voor deze wedstrijd, en knalden er bovenop, en de press werkte verbazend goed. Het laatste stukje van het eerste kwart had Danny ook nog materiaal pech, en werd de eerste kwart met een voorsprong van 17 – 8 afgesloten. Daarna werd er ook gewisseld en de wedstrijd uitgespeeld. Eindstand 40 – 55 winst voor de Quad Fighters.