Weer dubbelwinst Penta

DRACHTEN De heren van Penta lieten zaterdag tegen Five Pack onmiddellijk zien hoe op dit moment de krachtsverhoudingen zijn in de A7 derby.

Center Jelte Hoogterp nam de eerste vier punten voor zijn rekening, en pas bij 14-0 werd een eerste punt gegund aan de Ureterpers. Verdedigend leverde de 2-2-1 zone press regelmatig balvoordeel op voor de Drachtsters, en aanvallend schoot Penta scherp.

Naast Martijn Wielinga die topscoorder werd met 32 punten, kwamen Jelte Hoogterp, Raymond Krakou, Pieter Fokkema, Ruben Hamoen en Edo Slump in de dubbele cijfers. Eindstand 104-40.

Dames

Ook de dames openden sterk tegen het Groningse Scylla. Met twee driepunters en een 2 punter nam Manon Maychrzak de eerste 8 punten voor haar rekening. Net als vorige week was de basis van het Drachtster succes een agressieve 2-1-2 zone verdediging, waar Scylla veel moeite mee had.

Aanvallend liet Penta een hoog pass tempo zien, waardoor de Scylla verdediging uit elkaar getrokken werd, en Penta veel goede schot opties creëerde, maar ook in side aanvalsters wist vrij te spelen Van het laatste profiteerde met name Esther van der Sluis die met 15 punten topscoorder werd. Eindstand 63-52. Foto's Maarten Rijken.