Drachtster Boys: Soms zit het mee...

DRACHTEN SVI en Drachtster Boys legden zaterdag een mooie pot voetbal neer met twee aanvallende ploegen die het publiek op een attractieve wedstrijd trakteerden. Maar de Drachtsters keerden met lege handen huiswaarts.

De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de afgelopen week plotseling overleden Drachtster Boys-voetballer Gert Jan Miedema, actief speler van het 35-plusteam en vader, leider en trainer van zijn drie bij de jeugd van Drachtster Boys voetballende zonen.

Direct na de aftrap van de wedstrijd liet vv SVI zich gelden als een frisse en technisch vaardige ploeg die al in de derde minuut via Milan Koorman doelman Jouke Bosje op de proef stelde. De Drachtster backs Thom Zwart en Frank Harmens hadden hun handen vol aan de snelle buitenspelers Veldman en Kuhlmann. Toen de bal in de 16de minuut in een kluts terechtkwam bij de behendige Zwolse spelbepaler Nathan van Rijn, en Thom Zwart even zijn directe tegenstander uit het oog was verloren, was het via een bliksemsnelle actie op links raak: met een fraaie schuiver liet Tim Kuhlmann keeper Bosje volstrekt kansloos: 1-0.

Gedreven

Drachtster Boys zocht gedreven de tegenaanval, trok het initiatief naar zich toe maar was niet altijd scherp (en gelukkig) in zijn acties. De gretige buitenspelers Robin Zuidema en Kasper dekens stonden regelmatig net een metertje buitenspel, en verschillende doelpogingen werden prima gepareerd door de uitstekende SVI-keeper Alex Grafhorst. Daarbij bleef het oppassen geblazen voor de messcherpe tegenaanvallen. In de 40ste minuut was het bijna 2-0, toen Nico Veldman na weer een mooie aanval alleen voor keeper Bosje verscheen, maar tot opluchting van de Drachtsters vergat hij te scoren.

Aan de andere kant deed Rob Schokker dat vlak voor het rustsignaal wel. Na een onderschepte aanval van vv SVI belandde de bal zomaar ineens voor de voeten van de Drachtster spits, die zich bekwaam vrij speelde en met een prachtige schuiver keeper Hendriks volstrekt kansloos liet, waarmee hij duidelijk maakte weer in vorm te komen: 1-1. Daarmee gingen de ploegen rusten.

Fel

VV SVI begon fel aan de tweede helft. Het resulteerde in de 58ste minuut in een doelpunt van Nico Veldman die met een paar fraaie bewegingen Thom Zwart doldraaide en een bekeken voorzet afleverde richting Tim Kuhlmann, die wel raad wist met deze kans: 2-1. Het werd het sein voor Drachtster Boys de wedstrijd weer/meer in eigen handen te nemen en vol op de aanval te gaan spelen. Het leverde een paar prachtige kansen op: Said Hassan knalde op de vuisten van keeper Hendriks, die even later op werkelijk katachtige wijze een inzet van Robin Zuidema uit zijn doel ranselde. Dennis Hoekstra kopte net naast, Rob Schokker kwam vrij voor de keeper te staan en een opnieuw fraai indraaiende voorzet van Sicco Bouwer werd op een haar na gemist door Robin Zuidema.

Het was duidelijk: dit wordt 2-2 of 3-1. Het spel golfde op en neer, het publiek genoot van de inzet, strijdlust en het technisch hoge niveau van de wedstrijd met wisselende kansen voor beide goals. Maar, zoals trainer Luitzen Nijboer na afloop van de wedstrijd zei: “Soms zit het mee, soms zit het tegen”. In de laatste minuut van de wedstrijd besliste SVI-invaller Youp Kok de wedstrijd door de 3-1 binnen te tikken. De punten bleven derhalve in Zwolle, maar Drachtster Boys kon met opgeheven hoofd het veld verlaten.