Femke Weidema even terug

DRACHTEN Singer-songwriter en producer Femke Weidema uit Drachten is eefkes thus. Van Friesland naar Nashville en nu weer even terug.

Zaterdag 16 november is ze in de Lawei met een vocale gastrol van Femke de Walle. Femke Weidema: een jongedame uit het Friese Drachten, die na haar deelname aan de Grote Prijs van Nederland wist wat ze wilde doen, namelijk zich met succes gaan vestigen in het mondiale muziekmekka Nashville. In die missie is ze meer dan geslaagd. De komende weken is ze weer in het land en nam ze o.a. een song op met Femke de Walle. Ze is er keihard voor gegaan. In haar eerste Amerikaanse maanden sleepte ze al een Songwriting Award en een Female Musician Award binnen. Haar songs zijn ondertussen uitgekomen via labels als Warner, Black River, Sony en Big Machine. Ze schrijft dan ook songs voor grootheden als Stevie Nicks en Mary J Blige.

Maar ook live spelen is Femke haar ding, evenals haar eigen liedjes uitbrengen. Ze komt daarom de komende weken weer naar Nederland voor een tour. De afgelopen zomer kwam Femke in contact met naamgenote Femke de Walle, in het dagelijkse leven o.a. radiopresentatrice van Omrop Fryslân. Met haar nam ze een duetsong op, getiteld ‘Force’. Op zaterdag 16 november is Femke vocale gast bij de andere Femke in De Lawei in Drachten. Ze zullen het liedje dan gezamenlijk uitvoeren tijdens de show van Femke Weidema.

Naast een aantal solo optredens speelt ze tijdens haar Nederlandse theatershows in wisselende bezetting met o.a. Pieternel Osinga en Jeroen Kant. Tijdens haar theatershows brengt Femke hét oorspronkelijk populair concept uit The Blue Bird, Nashville. Vier songwriters vertellen de verhalen en inspiratiebronnen van hun songs, die ze vervolgens live brengen. Elke songwriter laat 6 liedjes horen en de andere drie hebben daarbij een begeleidende rol. Femke is zaterdag 16 november in Schouwburg de Lawei te Drachten.